Bagt mac and cheese
Af: Food and Agriculture Organization
Ingredienser
- 1,4 liter mælk
- 120 g smør
- 60 g hvedemel
- 2 tsk salt
- 1/4 tsk muskatnød
- 1/4 tsk peber
- 250 g cheddarost
- 125 g goudaost
- 600 g pasta macaroni
- 100 g rasp
- Til pynt: friske krydderurter og cherrytomater
Sådan gør du
Hæld mælken i gryden og lun den over middel varme. Smelt smørret i en anden gryde. Når smørret bobler, tilsættes melet, og der røres i et par minutter.
Tilsæt den lune mælk under omrøring. Fortsæt med at røre indtil blandingen bobler og tykner (tager ca. 5-10 minutter). Tag gryden af varmen og tilsæt salt, muskatnød, peber og ost.
Sæt vand tilsat salt over at koge i en gryde. Kog macaronien som anvist på pakken. Hæld vandet fra og skyl pastaen i koldt vand. Hæld macaronien i en skål og hæld ostesovsen over.
Forvarm ovnen til 200 grader. Hæld macaronien i et ovnfast fad og drys raspen over samt ekstra revet cheddarpst. Bages i 10 minutter indtil toppen er gylden. Pynt med friske krydderurter og cherrytomater (kan også bages med pynten).
Øvrigt
Energiindhold:
Kulhydrat: 623 gram
Protein: 237 gram
Fedt: 255 gram
Energi, kJ: 24277 kJ
Energi, kcal: 4855 kcal