Bagte auberginer med yoghurtsovs

Af: Food and Agriculture Organization

Måltid:
Antal:
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 75 g tahin
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 125 ml yoghurt naturel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • stor 1 stk aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 bundt hakket persille

Sådan gør du

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk tahin, citronsaft, hvidløg, spidskommen, yoghurt, salt og peber sammen i en skål. Skær auberginen i lange skiver, som vist på billedet. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Fordel olie over auberginerne og bag auberginerne i ca. 20 minutter i ovnen, indtil de er bløde og begynder at blive brune. Anret auberginerne på en tallerken og hæld yoghurtsovsen over. Pynt med granatæblekerner og hakket persille.

Øvrigt

Energiindhold:

Kulhydrat: 44 gram
Protein: 23 gram
Fedt: 47 gram
Energi, kJ: 2980 kJ
Energi, kcal: 596 kcal