Boller formet som gulerødder

Af: Skolemælk

Måltid: Morgenmad, Madpakke, Efter skole
Antal: 18-20 stk.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl vand
  • 150 g revet gulerødder
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • Til pynt:
  • friske sukkerærter

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt gulerødder, salt og sukker. Rør hvedemel og grahamsmel i lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve lunt og tildækket ca. 45 min.Rul dejen ud med kagerulle og skær ca. 18 trekantede boller, så de ligner gulerødder. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bagetid: Ca. 15 min. midt i en 225°C forvarmet ovn (varmluft 200°C). Skær et lille rids i topppen af de bagte boller og kom 3 sukkerærter i til top. Bollerne er velegnede til dybfrysning.

Giv gulerodsboller med i madpakken.

Øvrigt

Tip! Du kan erstatte gulerødder med squash og forme squashlignende boller.

Energiindhold pr. stk.:

Kulhydrat: 17 gram
Protein: 5 gram
Fedt: 0,5 gram
Energi, kJ: 358 kJ
Energi, kcal: 72 kcal