Boller med ostetopping
Af: Skolemælk
Måltid: Madpakke, Efter skole
Antal: 16
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 50 g gær
- 4 dl vand
- 2 dl ymer (yoghurt eller andet syrligt produkt - brug de rester du har)
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 3 dl havregryn
- 1 dl græskarkerner
- 500-600 g hvedemel
- 100 g revet ost (riv gerne en rest/skorpe)
- 1 æg (til pensling)
Sådan gør du
Opløs gæren i det lunkne vand. Bland herefter ymer, salt, sukker, havregryn og græskarkerner i. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt godt – gerne i mindst 10 minutter. Lad dejen hæve i en time, og rul den ud til ca. 16 boller.
Lad bollerne efterhæve i ½ time. Pensel boller med æg og drys revet ost over. Bages ved 200° i ca. 15 minutter. Bollerne kan spises som de er, eller fyldes med lidt pålæg og grønt.
Øvrigt
TIP: Yoghurt, ymer og andre syrnede mælkeprodukter giver dit bagværk en dejlig smag og holder det frisk i længere tid