Chunky guacamole med sunde chips
Af: Michael Poulsen
Måltid: Madpakke, Efter skole, Andet
Antal: 3-4 madpakker/snack eller appetizer til 4 pers.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 2 modne avocado
- 1 fed hvidløg
- 1 lime
- 1 finthakket tomat (befriet for kerner)
- 1 finthakket skalotteløg (ca. 10 g)
- salt
- peber
- evt. lidt chilipulver
- 4 tortilla
- paprika
- chilipulver
- salt
Sådan gør du
Skrab kødet ud af avocadoerne, og put det i en skål. Pres hvidløg og saften fra limen ud over, og mos det hele med en gaffel. Vend tomat og løg i, og smag til med salt, peber og chilipulver. Stil på køl, hvor den holder sig 2-3 dage.
Drys tortillaerne med krydderierne, og skær hver tortilla ud i 8 trekanter og bag dem i ovnen ved 225 grader, til de er lysebrune. Brug de sprøde chips til at dyppe i guacamolen.
Øvrigt
Disse chips indeholder kun 1/5 fedt sammenlignet med traditionelle chips,
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 24 gram
Protein: 6 gram
Fedt: 19 gram
Energi, kJ: 1331 kJ
Energi, kcal: 266 kcal