Cremet majssuppe med brændt chili og kylling
Af: Michael Poulsen
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1-2 tørret chili
- 1 finthakket løg (ca. 60 g)
- 2 fed hvidløg
- 3 majskolber (eller 150 g frosne majs)
- 5 dl letmælk
- 1 spsk Maizena
- salt
- peber
- 250 g kyllingebryst (i små tern eller en tilberedt rest)
- lidt friskhakket koriander (eller bredbladet persille)
Sådan gør du
Varm olien op i bunden af en gryde, til den er rygende varm, og tilsæt den tørrede chili. Skru lidt ned for varmen efter et minut, og tilsæt løg og hvidløg, og steg, indtil løgene er gyldne. Skær imellem tiden majsene fra kolberne, og hæld dem i en blender sammen med de karamelliserede løg og 4,5 dl letmælk. Blend de hele grundigt, og si derefter massen, og hæld den tilbage i gryden. Bring i kog. Rør maizenaen op i den resterende mælk, og rør det ud i majssuppen. Tilsæt kyllingen og kog 5-8 minutter, indtil den er gennemkogt. Smag til med salt og peber.
Suppen kan serveres både varm og kold (fortynd evt. med lidt vand, hvis den er blevet for tyk) og pyntes med lidt hakket koriander eller persille ved servering.
Suppler madpakken med groft rugbrød og et stykke frugt.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 24 gram
Protein: 25 gram
Fedt: 11 gram
Energi, kJ: 1256 kJ
Energi, kcal: 251 kcal