Fiskefrikadeller med dild og hjemmelavet remoulade
Af: Kokkelandsholdet
Ingredienser
- Fiskefrikadeller:
- 500 g hakket sej- eller torskefilet (ikke færdig fars)
- 1 tsk salt
- 1 spsk hvedemel
- 2 æg
- ca. 1/2 dl mælk
- 3-4 spsk frisk, hakket dild
- 2-3 spsk finthakket løg
- 2 spsk smør eller olie (til stegning)
- Remoulade:
- 1 1/2 dl yoghurt (naturel 10 %)
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1/2 tsk karry
- 1 fintrevet gulerod
- 1 finthakket drueagurk
- 3 spsk hakket kapers
- evt. 2 spsk hvid balsamico eddike
- Tilbehør (til én madpakke):
- tomat
- peberfrugt
- 2 skiver rugbrød (eller en grovbolle)
Sådan gør du
Fiskefrikadeller: Fiskekødet røres godt med salt. De øvrige ingredienser røres i. Farsen skal hvile i 30 min. i køleskabet. Der formes ca. 12 frikadeller af farsen. Frikadellerne steges ca. 10-12 min. alt efter størrelse på en middelvarm pande.Vendes ofte, så de ikke bliver for mørke. Hvis der er frikadeller tilovers, kan de fryses til en anden gang.
Remoulade: Yoghurten røres med krydderierne. De øvrige ingredienser røres sammen. Der kan eventuelt røres lidt hvid balsamico i.
Skyl tomat og peberfrugt og skær i skiver. Læg tomat og peberfrugt på den ene skive rugbrød. 1½ frikadelle deles på langs og lægges ovenpå. 2 spsk. remoulade kommes på. Tomat og peberfrugt lægges på, og den sidste rugbrødsskive lægges over. Madden pakkes ind i plastfilm, og lægges i madkassen.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 41 gram
Protein: 15 gram
Fedt: 5 gram
Energi, kJ: 1210 kJ
Energi, kcal: 242 kcal