Fladbrød med blomkål
Af: Skolemælk
Ingredienser
- 500 g blomkål
- 100 g gulerødder
- 100 g fuldkornshvedemel
- 100 g revet ost
- 4 æg
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
Skær blomkål i mindre stykker, og kom det i en foodprocessor sammen med revet gulerod. Hak til konsistensen er som små ris eller couscous. Tilsæt mel, ost, æg og krydderier, og bland dejen godt sammen. ”Dejen” er mere løs og fugtig end en almindelig brøddej. Form brødet: Kom dejen på en bageplade med bagepapir, og tryk den ud til et rektangel på ca. 32x26 cm. Glat dejen ud, så den er jævn og lige tyk (ca. 1 cm) over det hele. Bag den i en 200° forvarmet ovn i 20 minutter. Lad brødet køle helt af. Vend det med papirsiden opad, og træk forsigtigt bagepapiret af. Skær brødet i passende stykker, og brug dem som rullebrød, sandwich eller som snack i madpakken. Brødet kan fryses og opbevares i køleskab i 3-4 dage.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 80 gram
Protein: 79 gram
Fedt: 40 gram
Energi, kJ: 4416 kJ
Energi, kcal: 883 kcal