Fransk tarte flambé med salat
Af: Betina Repstock
Ingredienser
- Dej:
- 2 dl vand
- 10 g gær
- 1 tsk salt
- 50 g grahamsmel
- ca. 300 g hvedemel
- Fyld:
- 100 g bacon (i tern)
- 2 løg (ca. 120 g)
- 2-3 kviste timian
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 4 spsk cremefraiche 38 %
- Tilbehør:
- 100 g snittet salat (fx romaine, iceberg eller rucola)
Sådan gør du
Dej:
Fingervarmt vand blandes med gær og salt i en skål. Heri tilsættes grahamsmelet og hvedemelet, hold lidt igen og se, om dejen skal have al melet. Dejen æltes godt igennem på bordet og stilles til hævning i skålen med fugtigt klæde over i ca. 30 min.
Fyld:
Bacon i tern ristes ved middelvarme på en stegepande uden fedtstof. Løgene pilles, halveres og skæres i skiver. Timian skylles og hakkes fint.
Hvidløget pilles og hakkes og tilsættes baconen sammen med løg i skiver og timian. Blandingen simrer ca. 12 min. på panden. Røres i af og til.
Tænd ovnen på 200 grader. Afkøl bacon og løgblandingen, og tilsæt æg og cremefraiche.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Den skal rulles tyndt ud, hvorefter der skæres ca. 12 cm små tartes. Brug en tallerken som skabelon. Lægges på en bageplade med bagepapir. Baconfyldet hældes ud oven på. Bages ca. 10-15 min., til den er lysebrun og sprød.
Spis den lun til aftensmad med salat, eller tag et par stykker med i madpakken.
Øvrigt
Energiindhold pr. portion:
Kulhydrat: 133 gram
Protein: 32 gram
Fedt: 28 gram
Energi, kJ: 3944 kJ
Energi, kcal: 780 kcal