Frugt-snegle
Af: Arla Karolines Køkken ®
Ingredienser
- Frugt-snegle - 12 stk.:
- 25 g smør
- 1½ dl vand
- 25 g gær
- 100 g fromage frais (0,3 %)
- 2 spsk rørsukker
- 3/4 tsk groft salt
- 60 g grov mysli (ca. 1 dl)
- 275 g hvid hvedemel (fintformalet fuldkornshvede - ca. 4 3/4 dl)
- 3 skrællede bananer (ca. 300 g)
- 100 g frosne hindbær
- 1 spsk rørsukker
- Tilbehør:
- 1 lille avocado
- citronbåde
- 150 g drænet tun i vand (smagt til med citronsaft og sød chilisauce)
- 50 g bladselleri (i stave)
- 100 g kogte, pillede aspargeskartofler
Sådan gør du
Frugt-snegle: Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen til en aflang plade (ca. 30 x 48 cm). Mos bananerne og smør dem på dejen - lad ca. 4 cm være fri foroven på den lange led. Fordel hindbærrene ud over bananerne og drys med sukker. Rul dejen sammen op mod det frie stykke, som til roulade og skær den i 12 skiver (a ca. 4 cm). Læg sneglene på en plade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Lad frugt-sneglene efterhæve tildækket i ca. 15 min. Bag dem ca. 15 min. ved 225° midt i ovnen.
Flæk avocadoen og gnid snitfladerne med lidt citronsaft. Pak de halve avocadoer i madkasser sammen med citronbåde, den tilsmagte tun, bladselleri og kartofler. Læg en frugt-snegl i hver madkasse sammen med en teske og en serviet.
Øvrigt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at frosne bær koges i et minut, før de spises (med mindre de får varmebehandling under tilberedningen). Derved sikrer man, at evt. virus er dræbt. Brug evt. isterninger.
Friske bær skal bare skylles godt, inden de spises.
Energiindhold 3430 KJ (817 Kcal)
- Protein: 26%
- Kulhydrat: 44%
- Fedt: 30%