Frugtfoccacia - klassens time
Af: Karolines Køkken
Ingredienser
- 50 g smør
- 6 dl vand
- 25 g gær
- 2 groftrevne æbler (fx Royal gala ca. 275 g)
- 150 g grofthakket figenpålæg
- 85 g sukker (ca. 1 dl)
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk groft salt
- 800 g hvedemel
- sammenpisket æg (til pensling)
- 2 spsk sukker (til pynt)
Sådan gør du
Lad smørret smelte i en gryde, og tilsæt vandet. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og slå dejen godt sammen sammen til, den har en jævn men våd konsistens. Kom bagepapir i ovnens bradepande, og bred dejen ud heri - kom evt. lidt olie på hænderne. Dejen skal ikke være tykkere end ca. 1 cm. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt tykkelse (ca. 2-4 timer).
Pensl med æg, og drys med sukker. Bag frugtfoccaciaen midt i ovnen i ca. 35 min. ved 200 grader.
Lad brødet køle af på en bagerist. Skær kagen ud i passende stykker, og anret hver stykke i et stykke madpapir eller lign.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 27 gram
Protein: 3 gram
Fedt: 2 gram
Energi, kJ: 606 kJ
Energi, kcal: 121 kcal