Fyldt frokostbrød
Af: Kokkelandsholdet
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 20 små tomater
- 3 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- 8 spsk koldpresset rapsolie
- 1 1/2 tsk salt
- 3/4 tsk peber
- 1 stort, rundt brød
- 1 1/4 dl skyllet mynte
- 2 1/2 dl skyllet rucolasalat
- 1 1/4 dl skyllede basilikumblade
- 250 g friskost naturel
Sådan gør du
Auberginen skylles og skæres i skiver. Aubergineskiverne vendes med 2 spsk. olie, ½ tsk. salt og ¼ tsk. peber.
Courgetten skylles og skæres i skiver. Courgetteskiverne vendes med 2 spsk. olie, ½ tsk. salt og ¼ tsk. peber.
Tomaterne skylles og skæres i både. Tomatbådene vendes i 2 spsk. olie, ½ tsk. salt og ¼ tsk. peber.
Aubergineskiverne steges på en tør pande i ca. 10 min., til de er mørke. Courgetteskiverne steges på en tør pande i ca. 8 min. Tomaterne steges på en tør pande i ca. 5 min.
Løgene skrælles og skæres i skiver. Hvidløget skrælles og hakkes fint. Steg løg og hvidløg i 1 spsk. olie på en pande i ca. 5 min., eller til de er gyldenbrune.
Peberfrugterne skylles, skæres i skiver og steges på en varm pande i 1 spsk. olie i ca. 5 min.
Alle de stegte ingredienser køles af.
Skær toppen af brødet, og tag brødkummen ud, så brødet bliver udhulet.
Der skal være ca. 4 cm skorpe tilbage hele vejen rundt.
Brødet fyldes ved at lægge alle ingredienserne lagvis i brødet:
halvdelen af auberginerne, halvdelen af courgetterne, halvdelen af tomaterne, halvdelen af løgene, halvdelen af peberfrugten halvdelen af mynten, halvdelen af rucolaen, halvdelen af basilikumen og halvdelen af friskosten. Gentag med resten af ingredienserne. Til sidst lægges brødtoppen på igen. Brødet skæres som en kage. Skær ca. 1/8 del af brødet ud til en madpakke.
Skiven pakkes ind i husholdningsfilm og lægges i en madkasse.