Grønne boller
Af: Skolemælk
Måltid: Madpakke
Antal: 25 stk.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl vand
- 150 g hakket, optøet spinat
- 250 g hytteost
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 75 g græskarkerner
- 800 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- Til pensling
- 1 æg
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt spinat, hytteost, salt, sukker, og græskarkerner.
Rør hvedemel og grahamsmel i lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve lunt og tildækket ca. 45 min. Del dejen i 24 stk. og form dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 min. Pensl med sammenpisket æg. Bagetid: Ca. 15 min. midt i en 225° forvarmet ovn (varmluft 200°). Bollerne er velegnede til dybfrysning.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 26 gram
Protein: 6 gram
Fedt: 2 gram
Energi, kJ: 659 kJ
Energi, kcal: 132 kcal