Grove horn

Af: Skolemælk

Måltid: Madpakke, Efter skole
Antal:
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Ja

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 70 g tomatpuré
  • 200 g revet ost
  • 150 g skinkestrimler

Sådan gør du

1. Opløs gæren i mælk og tilsæt salt.
2. Tilsæt mel og rør dejen godt sammen.
3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
4. Del dejen i 3 lige store kugler.
5. Rul dejen så den er rund (ca. 25 cm i diameter) og skær dejen i
6 trekanter.
6. Smør tomatpure på dejen og drys med ost og skinke.
7. Rul dem sammen til et horn og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
8. Pensel med æg og drys evt. med sesamfrø.
9. Bag hornene ved 200 grader i 15-20 minutter
(til de er bagte og gyldne).

TIP: De grove horn kan fryses ned og tages op om morgenen – så
er de klar til spisepausen i skolen. Ønsker du en vegetarisk
variant, kan du bruge kogte røde linser som fyld i stedet for
skinkestrimlerne.