Grove horn med skinke og ost

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 16 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 100 g knækkede rugkerner (ca. 1 1/4 dl)
  • 2 dl syrnet naturel produkt (0,5 %)
  • 50 g finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 25 g gær
  • 2 tsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g sigtet speltmel (ca. 7 dl)
  • 4 fintrevne, søde kartofler (ca. 300 g)
  • 100 g kogt, røget skinke (i tern)
  • 100 g mild eller mellemlagret revet ost
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ tsk groft salt
  • Pensling:
  • Tilbehør (2 personer):
  • 100 g røde og grønne peberfrugter (i stave)
  • 2 bananer
  • vand
  • Pynt:
  • havregryn

Sådan gør du

Grove horn: Bring vand og rugkerner i kog i en lille gryde og kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Køl kernerne lidt af og hæld blandingen i en skål. Tilsæt det syrnede produkt og havregryn. Rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og speltmel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og bank - på et godt meldrysset bord - hver portion ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 trekanter.

Bland de søde kartofler, skinke, ost, oregano og salt. Fordel fyldet i den bredde ende på dejtrekanterne - ca. 3 spsk pr. trekant. Fold siderne lidt op om fyldet, rul dejen til horn og læg dem på plader med bagepapir - med lukningen nedad. Lad hornene efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl hornene med vand og pynt dem med havregryn. Bag de grove horn midt i ovnen ca. 18 min. ved 200° - varmluft, til de er gyldne.

Pak madkasserne med 2 grove horn, peberfrugtstave og en banan til hver.

Øvrigt

I stedet for søde kartofler i fyldet kan du bruge almindelige kartofler eller gulerødder.

Energiindhold 1900 KJ (452 Kcal)

  • Protein: 16%
  • Kulhydrat: 66%
  • Fedt: 18%