Grove pitabrød med tzatziki og oksekød
Af: Karolines Køkken
Ingredienser
- Tzatziki:
- 1 agurk (ca. 275 g)
- ½ tsk groft salt
- 1 dl yoghurt naturel (2 %)
- 1 spsk finthakket frisk mynte
- 1 spsk flydende fedtstof
- 200 g hakket oksekød (ca. 6 % fedt)
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4 pitabrød (fuldkorns - ca. 260 g)
- 8 hjertesalatblade
- Tilbehør:
- 125 g cherrytomater
- 1 æbler (i tynde både)
Sådan gør du
Tzatziki: Skær ca. det kvarte af agurken i tynde skiver - gem dem til senere. Riv resten af agurken groft. Bland agurk og salt og lad det stå på køkkenbordet i ca. 15 min. Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug evt. et klæde. Vend agurk, yoghurt og mynte sammen. Smag til.
Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Drys med salt og peber. Lad kødet blive helt koldt i køleskabet.
Rist pitabrødene på en brødrister og lad dem blive kolde. Fyld pitabrødene med kød, agurkeskiver og salat.
Fordel tzatzikien i to små bokse med tætsluttende låg. Pak pitabrødene ind og kom dem i madkasser sammen med tzatziki, cherrytomater og æblebåde. Kom en lille ske i hver madkasse, så kan tzatzikien fyldes i pitabrødene lige inden spisetid.
Energiindhold 5130 KJ (1221 Kcal)
- Protein: 26%
- Kulhydrat: 46%
- Fedt: 28%