Grove pølsehorn (klassens time)
Af: Karolines Køkken
Ingredienser
- Dej:
- 50 g smør
- 1/2 liter mælk
- 50 g gær
- 150 g Karolines Køkken kvark 1 %
- 1 1/2 dl ristede løg (ca. 50 g)
- 2 tsk groft salt
- 150 g groft rugmel (ca. 2 3/4 dl)
- ca. 750 g hvedemel
- Fyld:
- 12 halverede wienerpølser (ca. 750 g)
- 1 1/2 dl ketchup
- 1 dl fransk sennep
- lidt sammenpisket æg (til pensling)
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 portioner. Rul en portion ud til en cirkel (ca. 40 cm i diameter). Smør 1/3 ketchup og sennep ud på cirklen, og del den i 8 "lagkage" stykker. Læg en halv pølse på hvert stykke, og rul dem sammen til horn - start udefra og rul ind. Læg dem på plader med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Gentag med resten. Bag pølsehornene midt i ovnen i 20-25 min. ved 200°, og lad dem køle af på en bagerist.
Øvrigt
Tip:
Lun pølsehornene om morgen – inden de skal med i skole.
I stedet for wienerpølser kan du bruge kyllingepølser.
Pølsehornene kan også laves uden ketchup og sennep. Tag i stedet dyppelse med i skolen, og lad børnene vælge selv.
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 32 gram
Protein: 14 gram
Fedt: 17 gram
Energi, kJ: 1437 kJ
Energi, kcal: 287 kcal