Gulerodsboller
Af: Skolemælk
Måltid: Madpakke, Efter skole
Antal: 12 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 1 dl lunken vand
- 2 dl ymer
- 50 g gær
- 1 spsk brun farin
- 2 tsk salt
- 75 g solsikkekerner
- 220 g revet gulerod
- 100 g havregryn
- 400 g hvedemel
- æg (til pensling)
Sådan gør du
1. Hæld vand og ymer i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt brun farin, salt, solsikkekerner og revet gulerod.
2. Ælt først havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time.
3. Slå dejen ned på et meldrysset bord og ælt den igennem.
4. Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Efterhæver lunt og tildækket i ca. 30 min.
5. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem på midterste rille ved 220 grader (varmluft 200 grader) i ca. 15 min.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 33 gram
Protein: 7 gram
Fedt: 6 gram
Energi, kJ: 921 kJ
Energi, kcal: 184 kcal