Gulerodssuppe
Af: Food and Agriculture Organization
Måltid:
Antal: 4 portioner
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 1 stk hakket løg
- 8 gulerødder (skrællet og skåret i skiver)
- 360 ml grøntsagsbouillon
- 6 fed presset hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 375 ml fløde
- 1/4 tsk muskatnød
- 1/2 tsk salt
- Til pynt krydderurter
Sådan gør du
Sådan gør du:
Opvarm 2 spsk olie i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løgene og steg indtil de er bløde. Tilsæt gulerødderne og hvidløg. Steg indtil løgene bliver brune. Tilsæt boullion og citronsaft og skal. Lad suppen simre indtil gulerødderne er bløde (tager ca. 30 minutter). Tag gryden af varmen og blend suppen til den får den rette konsistens. Tilsæt mere boullion, hvis suppen er for tyk. Sæt gryden over varmen igen og tilsæt fløde, muskatnød og salt. Server med friske urter på toppen.
Øvrigt
Energiindhold pr. portion:
Kulhydrat: 23 gram
Protein: 6 gram
Fedt: 10 gram
Energi, kJ: 893 kJ
Energi, kcal: 179 kcal