Gulerodssuppe

Af: Food and Agriculture Organization

Måltid:
Antal: 4 portioner
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 1 stk hakket løg
  • 8 gulerødder (skrællet og skåret i skiver)
  • 360 ml grøntsagsbouillon
  • 6 fed presset hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 375 ml fløde
  • 1/4 tsk muskatnød
  • 1/2 tsk salt
  • Til pynt krydderurter

Sådan gør du

Sådan gør du:
Opvarm 2 spsk olie i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løgene og steg indtil de er bløde. Tilsæt gulerødderne og hvidløg. Steg indtil løgene bliver brune. Tilsæt boullion og citronsaft og skal. Lad suppen simre indtil gulerødderne er bløde (tager ca. 30 minutter). Tag gryden af varmen og blend suppen til den får den rette konsistens. Tilsæt mere boullion, hvis suppen er for tyk. Sæt gryden over varmen igen og tilsæt fløde, muskatnød og salt. Server med friske urter på toppen.

Øvrigt

Energiindhold pr. portion:

Kulhydrat: 23 gram
Protein: 6 gram
Fedt: 10 gram
Energi, kJ: 893 kJ
Energi, kcal: 179 kcal