Halloweenkage
Af: Karolines Køkken
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 1 dl rapsolie
- 475 g rørsukker (ca. 5 1/2 dl)
- 6 æg
- 100 g fintmalede mandler
- 400 g hvedemel (ca. 6 3/4 dl)
- 4 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
- 1 groftrevet rødbede (ca. 175 g)
- 1/2 dl fintrevet citronskal
- Glasur:
- 300 g flormelis
- 3 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk vand
- 1 spsk kakao
Sådan gør du
Pisk smør, olie og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg - til det ligner "æggesnaps". Bland mandler, mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det i "æggesnapsen" sammen med gulerødder, rødbeder og citronskal. Kom bagepapir i ovnens bradepande, fordel dejen heri, og bag kagen midt i ovnen ca. 45 min. ved 175 grader. Lad halloweenkagen køle af i formen på en bagerist.
Glasur:
Rør flormelis, citronsaft og vand sammen. Tag ca. 3/4 dl glasur fra. Rør kakao i resten af glasuren og fordel den på kagen. Kom den hvide glasur i en plasticpose, og klip et meget lille hul i hjørnet. Tegn et uhyggeligt mønster på kagen. Pynt evt. med en lille plastic-edderkop.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 31 gram
Protein: 4 gram
Fedt: 13 gram
Energi, kJ: 1183 kJ
Energi, kcal: 237 kcal