Kartoffelsalat med jordbær, ærter og ost

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 400 g skrabede, nye kartofler
  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g optøede, frosne ærter
  • 150 glas jordbær (i kvarte)
  • ½ agurk (i små tern - ca. 150 g)
  • 150 g stegt kyllingefilet (i mindre stykker)
  • 50 g hvid ost (i tern i saltlage 20 %)
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • ½ spsk rapskimolie
  • 1 spsk hvid balsamico eddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre. Lad kartoflerne køle af.

Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem forsigtig sammen med de øvrige ingredienser. Kom salaten i madkasser med tætsluttende låg. Husk gafler og en lille serviet.

Øvrigt

Kyllingekødet kan erstattes af andet stegt eller røget kød.

Energiindhold 3540 KJ (843 Kcal)

  • Protein: 25%
  • Kulhydrat: 45%
  • Fedt: 30%