Kartoffelsalat med soltørrede tomater og ærter
Af: Arla Karolines Køkken ®
Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 25 g finthakkede soltørrede tomater
- 1 tsk herbes de provence (fransk krydderiblanding)
- ½ tsk rørsukker
- ½ tsk groft salt
- 4 spsk kogende vand
- 125 g hytteost (1,5 %)
- 400 g kogte kartofler (i tern)
- 200 glas optøede, frosne ekstrafine ærter
- Tilbehør:
- 100 g røget mørbrad
- 2 kiwifrugter (ca. 150 g)
- 100 g små blommetomater
Sådan gør du
Kom de soltørrede tomater i en skål sammen med herbes de provence, sukker og salt. Hæld det kogende vand over og lad tomater og krydderier trække i ca. 2 min. Rør hytteost i og vend kartofler og ærter i dressingen. Smag til.
Kom kartoffelsalaten i bokse med tætsluttende låg. Skær den røgede mørbrad i strimler og pak dem i madpapir (strimlerne fordeles over salaten, inden den skal spises). Del kiwierne på midten og læg dem i små bokse sammen med mørbrad og blommetomater. Husk gaffel, teske og en serviet til hver.
Øvrigt
De kogte kartofler kan skiftes ud med ca. 200 g kogte pastaskruer - gerne fuldkorn. I stedet for røget mørbrad kan man spise en rest kød eller fisk fra aftensmaden til kartoffelsalaten.
Energiindhold 3730 KJ (888 Kcal)
- Protein: 27%
- Kulhydrat: 65%
- Fedt: 8%