Kyllingefrikadeller

Af: Helle Brønnum Carlsen

Måltid: Madpakke
Antal: 20 stk
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 skiver hvidt brød (uden skorpe)
  • ½ dl mælk
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 æg
  • 4 spsk tomatketchup
  • 1 tsk worchestershiresovs
  • 2 spsk hakket, frisk persille
  • 1 tsk hakket, frisk timian
  • 200 g friske majskerner (eller løsfrosne)
  • olie (til stegning)

Sådan gør du

Sauter løg og hvidløg i olie. Udblød brød uden skorpe i mælk.
Kom kødet i en foodprocessor og blend med den sauterede løgblanding, udblødt brød, æg, tomatketchup, worchestershiresovs og krydderier. Læg farsen i en skål og rør majs i.
Steg små frikadeller i olie og server med fingergrønt og dyppelse (se evt. opskrift på Forslag til salat- og frugtboks).
Pak frikadellerne for sig og kom grøntsagerne i bokse.

Energiindhold 5349 KJ (1284 Kcal)

  • Protein: 33%
  • Kulhydrat: 29%
  • Fedt: 36%