Kyllingefrikadeller
Af: Helle Brønnum Carlsen
Måltid: Madpakke
Antal: 20 stk
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 1 hakket løg
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 skiver hvidt brød (uden skorpe)
- ½ dl mælk
- 400 g kyllingebryst
- 1 æg
- 4 spsk tomatketchup
- 1 tsk worchestershiresovs
- 2 spsk hakket, frisk persille
- 1 tsk hakket, frisk timian
- 200 g friske majskerner (eller løsfrosne)
- olie (til stegning)
Sådan gør du
Sauter løg og hvidløg i olie. Udblød brød uden skorpe i mælk.
Kom kødet i en foodprocessor og blend med den sauterede løgblanding, udblødt brød, æg, tomatketchup, worchestershiresovs og krydderier. Læg farsen i en skål og rør majs i.
Steg små frikadeller i olie og server med fingergrønt og dyppelse (se evt. opskrift på Forslag til salat- og frugtboks).
Pak frikadellerne for sig og kom grøntsagerne i bokse.
Energiindhold 5349 KJ (1284 Kcal)
- Protein: 33%
- Kulhydrat: 29%
- Fedt: 36%