Kyllingelår og æblesandwich
Af:
Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 400 kyllingeunderlår (ca. 500 g)
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Rugbrødsklapsammen:
- 50 g hvid ost (i blok 20 %)
- 4 skiver tykke fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)
- 2 spsk fintklippet purløg
- 4 radiser (i tynde skiver)
- 1 æble (i tynde både)
- friskkværnet peber
- Forslag til tilbehør:
- 6 friske radiser
- 100 g skyllede og blancherede sukkerærter
Sådan gør du
1. Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir og drys med salt og peber. Steg dem midt i ovnen i ca. ½ time ved 225 grader. Tag kyllingelårene ud og lad dem køle helt af. Bind et lille håndtag af fx madpapir om hvert lår.
Rugbrødsklapsammen:
1. Del osten i 4 portioner og smør den på de 4 skiver rugbrød.
2. Kom purløg, radiser og æble på 2 af skiverne og drys med peber.
3. Læg de 2 rugbrødsskiver på toppen og del madderne én gang, så de er lettere at spise.
4. Pak de smurte rugbrødsklapsammen i madpapir - 2 til hver. Kom dem i madkassen sammen med de stegte kyllingelår.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 47 gram
Protein: 55 gram
Fedt: 16 gram
Energi, kJ: 2378 kJ
Energi, kcal: 476 kcal