MADPAKKEKRUDT grovboller
Af: Skolemælk
Ingredienser
- 1/4 pakke gær
- ½ liter koldt vand
- 2 tsk goft salt
- 1 tsk sukker
- 300 g hvedemel
- 250 g sigtet speltmel
- 50 g knækkede rugkerner
- 50 g havregryn
Sådan gør du
1. Rør gæren ud i vand sammen med salt og sukker. Tilsæt hvedemel, speltmel, knækkede rugkerner og halvdelen af havregrynene og rør godt. Sæt dejen tildækket i køleskab til næste dag.
2. Tænd ovnen på 250 grader (helst varmluft). Dejen er klistret og tages nemmest med en spiseske, der dyppes i vand mellem hver gang. Fordel dejklumperne på to bageplader med bagepapir. Drys bollerne med resten af havregrynene.
3. Bag en enkelt plade ad gangen i den forvarme ovn i ca. 15 min. Når pladerne sættes ind i ovnen smides ½ dl kold vand ind i bunden af ovnen for at øge luftfugtigheden.
Øvrigt
Dejen skal helst overnatte i køleskabet (eller fra morgen til aften).
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 29 gram
Protein: 5 gram
Fedt: 1 gram
Energi, kJ: 609 kJ
Energi, kcal: 122 kcal