Mikadopinde - klassens time
Af: Karolines Køkken
Ingredienser
- 125 g smør
- 6 dl mælk
- 50 g gær
- 150 g kvark 1 %
- 125 g sukker (ca. 1 1/2 dl)
- 1 1/2 tsk groft salt
- 300 g sigtemel
- 600-700 g hvedemel
- 1 spsk knust engelsk lakrids
- 3 spsk fintrevet citronskal
- sammenpisket æg (til pensling)
- 24 lakridsbånd
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Dæk skålen med et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2 portioner, kom engelsk lakrids i den ene og citronskal i den anden. Ælt en portion af gangen, og del den i 24 stykker. Tril hvert stykke til en tynd brødpind (ca. 30 cm lang), og læg dem på plader med bagepapir - 8 på hver plade. Lad dem efterhæve i ca. 15 min. Pensl brødpindene, og bag 2 plader af gangen (på 2. og 4. rille i ovnen) i ca. 10 min. ved 200 grader - varmluft.
Gentag med den sidste portion dej. Lad mikadopindene køle af på en bagerist.
Bind et stykke lakridsbånd sammen om to mikadopinde - en af hver smag - og servér dem i klassen.
Øvrigt
Tip:
Lun dem om morgenen, inden barnet skal have dem med i skole. Ca. 5 min. ved 200 grader. Lad dem køle af, og bind herefter lakridsbånd om.
Mikadopindene kan også lunes direkte fra fryseren – ca. 10 min. ved 200 grader.
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 18 gram
Protein: 3 gram
Fedt: 3 gram
Energi, kJ: 450 kJ
Energi, kcal: 90 kcal