Miniburgere og pølsestænger

Af: Skolemælk

Måltid: Madpakke
Antal: 12 stk.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 150 g smør
  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

Lun mælken og opløs gæren i mælken. Kom de to slags mel og de øvrige ingredienser i og ælt til en ensartet dej. Del dejen i to lige store stykker og form 2 kugler. Lad dejen hvile 5 min. Del hver dejkugle i 12 stykker.

Miniburgere:

Form dejen til små burgerboller. Giv dem et tryk og prik dem med en gaffel.

Pølsestænger:
Rul dejen ud, skær 12 stykker og tril dejen om pølserne. Til pølsestænger.

Læg boller/brød på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 40 min.
Pensl med æg. Og pynt evt. med sesamfrø.

Bagetid: 10 min. midt i ovnen i en 225° forvarmet ovn (varmluft 210°).

Øvrigt

Ekstra tip til miniburger!
Den voksne udgave af miniburgere er sliders. For børnene er det bare en sjovere burger og rigtig fin i madpakken. Form tynde, små minibøffer og bag små flade bøffer, når du alligevel er i gang.