Nudelsalat med små fiskefrikadeller
Af: Arla Karolines Køkken ®
Ingredienser
- 100 g nudler (fuldkorns)
- 1 liter vand
- ½ tsk groft salt
- 2 spsk risvinseddike
- 1 spsk sukker
- 1/4 tsk groft salt
- 100 g optøede, frosne ekstrafine ærter
- 6 grønne asparges (i små stykker)
- 6 radiser (i tynde både)
- 50 g smuldret hvid ost i saltlage (i tern - 20 %)
- Tilbehør:
- 6 mini fiskefrikadeller
Sådan gør du
Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 2-3 min. under omrøring er nudlerne løst op og møre. Lad nudlerne dryppe af i et dørslag og klip dem i lidt mindre stykker.
Kom risvinseddike, sukker og salt i en stor skål og rør til sukkeret er opløst. Vend nudlerne i marinaden sammen med grønsager og ost.
Kom nudelsalaten i 2 madkasser og læg låg på. Pak fiskefrikadellerne i madpapir - 3 til hver. Fordel madkasser og fiskefrikadeller i plastikposer, luk poserne og så er madpakken klar til farten. Husk en lille gaffel til at spise nudelsalaten med.
Øvrigt
Mini fiskefrikadellerne kan købes færdige. Du kan også lave dem selv. Vi har flere forskellige fiskefrikadelleopskrifter her på skolemaelk.dk. Vælg én af dem. En god idé er at lave fiskefrikadeller til aftensmad dagen før, og så samtidig stege lidt små ekstra frikadeller.
Energiindhold 3210 KJ (764 Kcal)
- Protein: 21%
- Kulhydrat: 51%
- Fedt: 28%