Perlebygsalat med blommer og ost

Af: Arla Karolines Køkken

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 1/4 liter æblemost
  • 100 g perlebyg (polerede bygkerner 2 1/4 dl)
  • 50 g gul ost (med brændenælde - i små bjælker)
  • 2 røde blommer (i små tern - ca. 150 g)
  • 1 grøn peberfrugt (i små tern - ca. 150 g)
  • 25 g grofthakkede, ristede mandler
  • 1/4 tsk garam masala

Sådan gør du

Bring æblemosten i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.

Bland den afkølede perlebyg med ost, blommer, peberfrugt, mandler og garam masala. Smag til. Kom salaten i en lille boks med låg. Husk en lille gaffel og en serviet til hver.

Øvrigt

Perlebyg kan fås med forskellige kogetider afhængig af hvor forarbejdede de er - tjek derfor altid kogetiden på emballagen.

Garam masala er et indisk blandingskrydder, på samme måde som karry er et blandingskrydderi. Salaten smager også dejligt uden peberfrugt og garam masala.

Energiindhold 3520 KJ (838 Kcal)

  • Protein: 14%
  • Kulhydrat: 58%
  • Fedt: 28%