Pink puré til pitabrød
Af: Arla Karolines Køkken ®
Ingredienser
- 2 rødbeder (i små tern - ca. 200 g)
- 3 pastinakker (i små tern - ca. 200 g)
- ½ liter vand
- 75 g kvark 1 %
- 1 lille knust fed hvidløg
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 1½ tsk friskpresset citronsaft
- 3/4 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Små hakkebøffer:
- 200 g hakket oksekød (ca. 6 % fedt)
- 2 tsk flydende fedtstof
- 1/4 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Tilbehør:
- 2 pitabrød (fuldkorns)
- 25 g rensede, blandede babysalatblade
- ½ agurk (i stave - ca. 200 g)
Sådan gør du
Pink puré: Bring rødbeder, pastinakker og vand i kog i en gryde. Kog grønsagerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til grønsagerne er helt møre. Hæld vandet fra og lad grønsagerne køle lidt af.
Blend de let afkølede grønsager med kvark, hvidløg, citronskal, -saft, salt og peber. Stil den pink puré tildækket i køleskabet og lad den køle af. Smag til.
Små hakkebøffer: Form kødet til 4 små hakkebøffer. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter i ca. 6 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Lad bøfferne køle af.
Lun pitabrødene og lad dem køle af. Del hvert pitabrød i 2 halve og åbn dem. Kom lidt salatblade og en bøf i hvert halve pitabrød. Pak brødene ind i madpapir og læg 2 i hver madkasse sammen med agurkestave. Kom den pink puré i små bokse med tætsluttende låg. Husk serviet og en lille ske til hver.
Øvrigt
I stedet for små hakkebøffer kan du bruge en rest kød eller fisk fra aftensmaden. Eller der kan komme lidt tun fra dåse eller et par skiver kødpålæg i pitabrødene.
Energiindhold 3940 KJ (954 Kcal)
- Protein: 33%
- Kulhydrat: 47%
- Fedt: 20%