Pink puré til pitabrød

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 2 rødbeder (i små tern - ca. 200 g)
  • 3 pastinakker (i små tern - ca. 200 g)
  • ½ liter vand
  • 75 g kvark 1 %
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • 3/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Små hakkebøffer:
  • 200 g hakket oksekød (ca. 6 % fedt)
  • 2 tsk flydende fedtstof
  • 1/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • 2 pitabrød (fuldkorns)
  • 25 g rensede, blandede babysalatblade
  • ½ agurk (i stave - ca. 200 g)

Sådan gør du

Pink puré: Bring rødbeder, pastinakker og vand i kog i en gryde. Kog grønsagerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til grønsagerne er helt møre. Hæld vandet fra og lad grønsagerne køle lidt af.

Blend de let afkølede grønsager med kvark, hvidløg, citronskal, -saft, salt og peber. Stil den pink puré tildækket i køleskabet og lad den køle af. Smag til.

Små hakkebøffer: Form kødet til 4 små hakkebøffer. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter i ca. 6 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Lad bøfferne køle af.

Lun pitabrødene og lad dem køle af. Del hvert pitabrød i 2 halve og åbn dem. Kom lidt salatblade og en bøf i hvert halve pitabrød. Pak brødene ind i madpapir og læg 2 i hver madkasse sammen med agurkestave. Kom den pink puré i små bokse med tætsluttende låg. Husk serviet og en lille ske til hver.

Øvrigt

I stedet for små hakkebøffer kan du bruge en rest kød eller fisk fra aftensmaden. Eller der kan komme lidt tun fra dåse eller et par skiver kødpålæg i pitabrødene.

Energiindhold 3940 KJ (954 Kcal)

  • Protein: 33%
  • Kulhydrat: 47%
  • Fedt: 20%