Pølsehorn med kyllingepølser
Af: Skolemælk
Ingredienser
- 50 g smør
- ½ liter mælk
- 50 g gær
- 150 g kvark 1 %
- 1½ dl ristede løg
- 2 tsk groft salt
- 150 g groft rugmel
- ca. 750 g hvedemel
- 12 halverede kyllingepølser (ca. 750 g)
- 1½ dl ketchup
- 1 dl fransk sennep
- lidt sammenpisket æg (til pensling)
Sådan gør du
1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefingervarm.
2. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage).
3. Slå dejen godt sammen og stil den til hævning tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
4. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Tilsæt evt. resten af melet.
5. Del dejen i 3 portioner og rul hver portion ud til en cirkel (ca. 40 cm i diameter). Smør 1/3 ketchup og sennep ud på cirklen og del den i 8 "lagkage"-stykker. Læg en halv pølse på hvert stykke og rul sammen til horn - start udefra og rul ind.
6. Lad pølsehornene efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time.
7. Bag pølsehornene midt i ovnen i 20-25 min. ved 200 grader. Lad dem køle af på en rist.
Øvrigt
Tip: Lun pølsehornene om morgenen, inden de skal med i skole. Pølsehornene kan også laves uden ketchup og sennep. Giv i stedet dyppelse med i skole og lad børnene vælge.
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 31 gram
Protein: 9 gram
Fedt: 11 gram
Energi, kJ: 1132 kJ
Energi, kcal: 226 kcal