Røde sandwichbrød
Af: Skolemælk
Ingredienser
Sådan gør du
Ingredienser
2 røde peberfrugter (300 g)
25 g gær
1 tsk. salt
150 g fuldkornsmel
1 sammenpisket æg
ca. 300 g hvedemel
1 dl A-38
Til pensling: Saltvand
Blend peberfrugterne, til de er helt findelte. Opløs gæren i de blendede peberfrugter, og tilsæt salt og fuldkornsmel. Rør det godt sammen, og tilsæt æg og A-38. Rør det meste af hvedemelet i, og ælt, til dejen er smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde, til den har fået dobbelt størrelse – ca. 60 min. Slå dejen ned, og rul den ud til et rektangel på ca. 40x20 cm. Skær 14-16 rektangulære stykker, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve under et fugtigt klæde i ca. 60 min. Pensl med saltvand, og bag dem til de er let gyldne. Bag dem i en 225° forvarmet ovn i 10-12 minutter.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 21 gram
Protein: 4 gram
Fedt: 1 gram
Energi, kJ: 474 kJ
Energi, kcal: 95 kcal