Rug-pitabrød
Af: Skolemælk
Ingredienser
- Rug-pitabrød - 8 stk.:
- 1½ dl mælk
- 1½ dl kogende vand
- 25 g gær
- ½ tsk groft salt
- 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
- 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
- Fyld:
- 1 dåse tun
- 100 g ost
- 50 g ærter
- Tilbehør:
- 2 små peberfrugter
- 50 g agurker (i stave)
- 50 g majs
Sådan gør du
Rug-pitabrød: Bland den kolde mælk og det kogende vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 15 cm i diameter). Læg dem på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min. Bag rug-pitabrødene ca. 7 min. ved 250° midt i ovnen.
Fyld 2 pitabrød (de kan evt. deles på midten, så de er nemmere at styre) med tun, feta, ærter og majs. Pak de fyldte pitabrød i madpapir og læg dem i madkasser sammen med små peberfrugter og agurkestave. Husk en serviet.
Øvrigt
Rug-pitabrødene hæver godt op og bliver hule, når man bager dem ved høj temperatur.