Rug-pitabrød

Af: Skolemælk

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Rug-pitabrød - 8 stk.:
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl kogende vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • Fyld:
  • 1 dåse tun
  • 100 g ost
  • 50 g ærter
  • Tilbehør:
  • 2 små peberfrugter
  • 50 g agurker (i stave)
  • 50 g majs

Sådan gør du

Rug-pitabrød: Bland den kolde mælk og det kogende vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 15 cm i diameter). Læg dem på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min. Bag rug-pitabrødene ca. 7 min. ved 250° midt i ovnen.

Fyld 2 pitabrød (de kan evt. deles på midten, så de er nemmere at styre) med tun, feta, ærter og majs. Pak de fyldte pitabrød i madpapir og læg dem i madkasser sammen med små peberfrugter og agurkestave. Husk en serviet.

Øvrigt

Rug-pitabrødene hæver godt op og bliver hule, når man bager dem ved høj temperatur.