Rugbrødsklapsammen og stegte kyllingelår
Af: Karolines Køkken
Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 4 kyllingeunderlår (ca. 500 g)
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Rugbrødsklapsammen:
- 50 g hvid ost (i blok 20 %)
- 4 tykke skiver fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)
- 2 spsk fintklippet purløg
- 4 radiser (i tynde skiver)
- 1 æble (i tynde både)
- friskkværnet peber
- Tilbehør:
- 6 friske radiser
- 100 g skyllede og blancherede sukkerærter
Sådan gør du
Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen - ca. ½ time ved 225 grader. Tag kyllingelårene ud og lad dem køle helt af. Bind et lille håndtag af fx madpapir om hvert kyllingelår.
Rugbrødsklapsammen: Del osten i 4 portioner og smør dem på de 4 skiver rugbrød. Kom purløg, radiser og æble på 2 af skiverne og drys med peber. Læg de 2 rudbrødsskiver på toppen og del madderne en gang, så de er lettere at spise.
Pak de smurte rugbrødsklapsammen i madpapir - 2 til hver. Kom dem i madkasser sammen med de stegte kyllingelår, radiser og sukkerærter. Læg en lille serviet ved. Velbekomme.
Energiindhold 3690 KJ (879 Kcal)
- Protein: 28%
- Kulhydrat: 49%
- Fedt: 23%