Sej sandwich
Af: Morten Heiberg
Ingredienser
- 1 sandwichbolle
- 1/2 gulerod
- 2-3 spsk olivenolie
- groft salt
- friskkværnet peber
- lidt salat (rucola eller friske krydderurter)
- 4 spsk pesto
- 2 skiver ost (Samsø 26% eller Danbo 24%)
- 5 skiver chorizopølse (eller anden pølse)
Sådan gør du
Del bollen i to.
Skræl guleroden og skær den i tynde strimler med en kartoffelskræller.
Kom strimlerne i en skål sammen 2-3 spsk olivenolie og salt og peber, og vend det godt sammen. Dette kan med fordel laves dagen før.
Vask salaten og lad den afdryppe i et klæde.
Smør pestoen ud på de to halve boller.
Kom salaten på den ene halvdel og ost og pølse ovenpå. Slut af med guleroden.
Krydr med salt og peber.
Klap i, og spis!
Øvrigt
Her er mit forslag til en sandwich, der er super let at lave.
Sandwich er et af de begreber inden for fast-food verdenen som har ramt mest plet, også her i landet.
Og en lækker, fed, sej sandwich kan for mine børn udgøre det for en fantastisk frokost, og så har en sandwich det med at holde til mere end en pakke med fire halve stykker rugbrød fedtet ind i tarveligt pålæg og sure løg... det er cool at spise sandwich, det holder og så kan en sandwich kombineres på et utal af måder.
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 36 gram
Protein: 21 gram
Fedt: 80 gram
Energi, kJ: 4011 kJ
Energi, kcal: 802 kcal