Små grøntsagstærter (med broccoli og tomat)
Af: Skolemælk
Ingredienser
- Til dejen:
- 30 g smør
- 50 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- 1 stk æg
- 2 spsk vand
- Fyld:
- 3 stk æg
- 150 g hytteost
- salt
- peber
- 1/4 broccoli
- 10 halve cherrytomater
Sådan gør du
1. Smulder smør og mel sammen.
2. Dejen samles med ægget til en kugle. Tilsæt evt. en smule vand, hvis dejen er
svær at få samlet.
3. Dejen stilles på køl og imens laves fyldet.
4. Skær broccoli ud i små buketter. Kom dem i en gryde og kom kogende vand ved, så det lige dækker broccolien. Damp broccolien under låg i ca. 5 min.
5. Pisk æg, hytteost og salt og peber sammen i en skål.
6. Smør muffinsformene med smør eller olie (har du silikoneforme er dette ikke
nødvendigt).
7. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord. Brug et stort glas (ca. 8 cm i diameter) til at stikke dejen ud med, så den passer i muffinsformene.
8. Kom æggemassen i og dernæst et par buketter broccoli og en halv cherrytomat
i hver form.
9. Put madtærterne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Stik en kniv i en af tærterne for at tjekke om fyldet har fået nok. Lav en stor portion tærter og eventuelt med forskelligt fyld, så er de lige til at putte i fryseren. Det er nemt og hurtigt at putte en eller to i madpakken om morgen, så de er klar til frokostpausen. Fyldet kan varieres i det uendelige. Brug f.eks. rester fra aftensmaden.
TIP: Tærterne kan fryses og tages op om morgenen, før de skal spises til frokost.
Fyldet kan varieres efter eget ønske og vil du have lidt kød i tærterne kan du fx bruge kyllinge- eller skinketern. Er dit barn laktoseintolerant, mælke- eller glutenallergiker? Så kan du erstatte mejeriprodukterne med nogle af de laktosefri eller mælkefri alternativer og hvede- og rugmel kan fx erstattes med kikærte- og rismel.