Søde æbleboller

Af: Skolemælk

Måltid: Madpakke, Efter skole
Antal: 16 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 50 g smør
  • 5 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk kanel
  • 3 groftrevne æbler (ca. 200 g.)
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl blandede, grofthakkede nødder
  • 2 dl havregryn
  • 800-900 g hvedemel
  • 1 æg (til pensling)
  • 2 spsk græskarkerner (til pynt)

Sådan gør du

Smelt smørret og hæld det i en skål sammen med mælken. Opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, kanel, æbler, rosiner, nødder og havregryn. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt det godt igennem. Lad dejen hæve i en time og form ca. 16 boller. Lad bollerne efterhæve i ½ time og pensl dem med æg og drys med græskarkerner. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.