Stegte kyllingevinger
Af: Food and Agriculture Organization
Ingredienser
- 1 kg kyllingevinger (Der kan også benyttes kyllingebryst, men i så fald skal de skæres i mindre stykker)
- 500 ml kærnemælk
- 100 g majsstivelse
- 1 spsk paprika
- 2 tsk oregano
- 1 spsk salt
- 2 æg
- knuste 200 chips tortilla
- 40 g hvedemel
- 750 ml fritureolie
Sådan gør du
Læg kyllingevingerne i en skål og hæld kærnemælken over. Sæt skålen på køl mindst 30 minutter eller op til fire timer. ¨
Forbered paneringen:
Find tre skåle frem. I den første blandes majsstivelse, paprika, oregano og salt. I den anden skål slår du æggene ud og pisker dem sammen. I den tredje skål balndes de knuste chips med mel.
Tilbered kyllingen.
Opvarm olien i en stor gryde ved middel varme. Tag kyllingen op ad skålen med kærnemælk. Læg først kyllingevingerne i skålen med majsstivelsen, dernæst i skålen med æggene og til sidst i skålen med chips. Placer kyllingevingerne forsigtigt i gryden med den varme olie. Lad kyllingevingerne ligge på den ene side i tre minutter til den er gylden og vend den derefter og steg den på den anden side i tre minutter. Når kyllingen er gylden brun over det hele, placeres den på en tallerken med fedtsugende papir.
Server kyllingevingerne med din favoritdip
Øvrigt
Energiindhold i hele opskriften:
Kulhydrat: 271 gram
Protein: 276 gram
Fedt: 833 gram
Energi, kJ: 40361 kJ
Energi, kcal: 8072 kcal