Sushi look a like
Af: Arla Karolines Køkken
Ingredienser
- 4 fuldkorns tortillaer (usødede majspandekager - ca. 20 cm i diameter)
- 1 dåse tun i tomat
- 50 g light friskost naturel (4 %)
- ½ agurk (i tynde stave - ca. 150 g)
- 2 g skrællede gulerødder (i tynde stave - ca. 100 g)
- 8 blommetomater (ca. 200 g)
- 2 æbler (i tynde både - ca. 200 g)
Sådan gør du
Pak de 4 tortillas i et stykke alufolie og lun dem i ovnen ca. 3 min. ved 200°. Lad pandekagerne køle af.
Kom tunen i en sigte og lad lidt af lagen dryppe fra. Smør pandekagerne med friskost. Fordel agurk, gulerod og tun heri. Rul alle 4 wraps stramt om fyldet og læg dem tæt et øjeblik – så de sætter sig. Skær de 4 wraps ud i 3-4 cm lange stykker.
Pak wrapstykkerne i madkassen sammen med æblebåde og tomater. Husk servietter.
Øvrigt
Det virker måske fjollet at varme pandekagerne for at køle dem af, inden de smøres og kommes i madpakken. Men det kan med fordel gøres ved alt brød til madpakken. Det fremhæver brødets friskhed, smag og sprødhed.
Når æblet er skåret ud i bidder, er det godt at komme det i en lille vakuumpose. Så bliver frugten ikke brun. Ellers kan man give børnene et helt stykke frugt med, som de selv kan gnave af.
Energiindhold 3590 KJ (855 Kcal)
- Protein: 19%
- Kulhydrat: 60%
- Fedt: 21%