Æg & tomat sandwich
Af: Skolemælk
Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- 2 hårdkogte æg
- 100 g hytteost (4 %)
- 1 spsk mangochutney
- ½ tsk karry
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 skiver fuldkornsrugbrød (ca. 100 g)
- 2 skiver franskbrød (ca. 80 g)
- 150 g cherrytomater
- 8 skyllede blade hjertesalat
- 6 skiver sprødstegt bacon
- Forslag til tilbehør:
- 100 g skrubbede små gulerødder (gerne med top)
Sådan gør du
1. Del æggene midt igennem. Tag forsigtigt blommerne ud med en lille ske. Kom dem i en mini-hakker eller et blenderglas sammen med hytteost, mangochutney, karry, salt og peber. Hak eller blend i ca. 3 min. eller til cremen er helt glat. Smag til.
2. Rist rugbrøds- og franskbrødsskiverne og lad dem køle af.
3. Skær 2 af tomaterne i halve og resten i skiver.
4. Fordel cremen på brødet og kom salatblade, tomatskiver og bacon imellem.
5. Del de to sandwiches på midten og pak dem ind i madpakkepapir.
6. Kom halve tomater i hullerne, hvor æggeblommerne var.
7. Læg en sandwich i hver madkasse sammen med 2 halve æg.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 50 gram
Protein: 26 gram
Fedt: 18 gram
Energi, kJ: 2015 kJ
Energi, kcal: 403 kcal