Sortiment
De tre mælkepakker
Mejeriernes skolemælksordning tilbyder tre mælkepakker, som skolerne kan vælge imellem. Skolen vælger selv, hvilken mælkepakke de ønsker at tilbyde.
MAXIPAKKE
Pakken til de skoler, der med et bredt udvalg af mælketyper vil sikre absolut valgfrihed for elever og forældre, samt være sikre på, at der findes et attraktivt mælkealternativ til sodavand og saftevand.
- Skummetmælk
- Minimælk
- Letmælk
- Sødmælk
- Øko kærnemælk
- Øko skummetmælk
- Øko minimælk
- Øko letmælk
- Laktosefri minimælk drik (enkelte skoler undtaget)
MINIPAKKE
Stadig stor valgfrihed mellem mælkevarianterne, men sortimentet er begrænset for overskuelighedens skyld.
- Øko skummetmælk
- Øko minimælk
- Skummetmælk
- Minimælk
- Øko kærnemælk
- Laktosefri minimælk drik (enkelte skoler undtaget)
ØKOLOGISK PAKKE
Til skoler, der gerne vil være økologiske.
- Øko skummetmælk
- Øko minimælk
- Øko kærnemælk
- Øko letmælk
- Øko sød (tilbydes ikke af alle mejerier).
- Øko laktosefri
Her kan du finde relevant information omkring de forskellige mælketypers næringsindhold.
1/4 liter skummetmælk
Den mest magre mælketype
Fedtindhold: 0,1 %
Nøglehulsmærket
1/4 liter økologisk skummetmælk
Den mest magre mælketype. Økologisk produceret. Uhomogeniseret.
Fedtindhold: 0,1 %
Nøglehulsmærket
1/4 liter minimælk
Mager mælketype.
Fedtindhold: 0,5 %
Nøglehulsmærket
1/4 liter økologisk minimælk
Mager mælketype. Økologisk produceret. Afhængig af mejeri kan mælken være homogeniseret eller uhomogeniseret. Mælk fra Arla er homogeniseret, og mælk fra Naturmælk, Bornholms Andelsmejeri og Øllingegaard er uhomogeniseret.
Fedtindhold: 0,5 %
Nøglehulsmærket
Økologisk kærnemælk
Mager mælketype.
Fedtindhold: højst 0,5 %
Nøglehulsmærket
¼ liter letmælk
Fedtindhold: 1,5%
1/4 liter økologisk letmælk
Økologisk produceret. Uhomogeniseret.
Fedtindhold: 1,5 %
1/4 liter sødmælk
Fedtindhold: 3,5 %
1/4 liter laktosefri minimælk drik med D-vitamin
Homogeniseret. Indeholder de samme næringsstoffer som almindelig minimælk samt D-vitamin. Laktosefri minimælk drik er nænsomt filtreret, og derefter er der tilsat enzymet laktase, som nedbryder det naturlige indhold af mælkens laktose.
Fedtindhold: højst 0,5 %
Nøglehulsmærket
OBS: Enkelte skoler undtaget.